July 28, 2013

Ayam Bakar EasyPeasy

Bismillah. .. alhamdulillah hr ni dh msuk hari ke 19 berpuasa. ..sekejap je Ramadhan nk pergi...mg bertemu lg pd tahun dpn dan akn dtg ameeen ya rabb. ...

Ok lah actually dh 3 kli try membakar ayam haha berasap jg oven setelah beberapa purnama tidak diaplikasikan huhu

First kredit to my colleague kak hashimah MITT  for the recipe. .. ayam bkr u ols mungkin ada cara tersendiri eh...yg pnting bole mkn hehehe. ..ni bhn2 nye ye..

AYAM BAKAR BERSOS

1 ekor ayam belah 4 atau
4 ketul bhgian peha

6 sudu besar sos lada hitam

4 sudu besar sos cili

3 sudu besar sos tiram

Garam

Kunyit

Lada sulah ( tak ltk sbb xde)

Madu (optional klu nk lg sdp )

CAM NA NK BUAT ???

Mix all the ingredients dlm large bowl...gaul2 smua kt body parts ayam tu... nk sedap lg perap satu mlm... sy perap jap je...excited haha...

Bungkus satu2 bhgian dlm aluminium foil.. ltk atas tray bkr 45 ke 50 minit suhu 225 degree C... ting ting ting SIAPPP...

=) # itu shja ...slmt berbuka puasa

No comments:

Post a Comment

July 28, 2013

Ayam Bakar EasyPeasy

Bismillah. .. alhamdulillah hr ni dh msuk hari ke 19 berpuasa. ..sekejap je Ramadhan nk pergi...mg bertemu lg pd tahun dpn dan akn dtg ameeen ya rabb. ...

Ok lah actually dh 3 kli try membakar ayam haha berasap jg oven setelah beberapa purnama tidak diaplikasikan huhu

First kredit to my colleague kak hashimah MITT  for the recipe. .. ayam bkr u ols mungkin ada cara tersendiri eh...yg pnting bole mkn hehehe. ..ni bhn2 nye ye..

AYAM BAKAR BERSOS

1 ekor ayam belah 4 atau
4 ketul bhgian peha

6 sudu besar sos lada hitam

4 sudu besar sos cili

3 sudu besar sos tiram

Garam

Kunyit

Lada sulah ( tak ltk sbb xde)

Madu (optional klu nk lg sdp )

CAM NA NK BUAT ???

Mix all the ingredients dlm large bowl...gaul2 smua kt body parts ayam tu... nk sedap lg perap satu mlm... sy perap jap je...excited haha...

Bungkus satu2 bhgian dlm aluminium foil.. ltk atas tray bkr 45 ke 50 minit suhu 225 degree C... ting ting ting SIAPPP...

=) # itu shja ...slmt berbuka puasa

No comments:

Post a Comment